Penguenler Hakkında İlginç Bilgiler

  •  Kuzey Kutbu’nda hiç penguen yaşamaz.
  •  Penguenler uçamayan bir kuş türüdür.
  •  Penguenlerin neredeyse hepsi güney yarımkürede yaşamaktadır, Galapagos penguenleri kuzey yarım küreye geçen tek penguen türüdür.
  •  Penguenler daha çok Yeni Zelanda, Avustralya, Şili, Arjantin ve Güney Afrika gibi ülkelerde bulunurlar.
  •  Penguenler uçamazlar ama sudan 1,8 metre yukarıya zıplayabilirler.
  •  Penguenler günlerinin yarısını suda, diğer yarısını ise karada geçirirler.
  •  Antarktika’da penguenlere karada saldıran herhangi bir yırtıcı bulunmamaktadır.
  •  İmparator penguenlerinde erkek kuluçkaya yatarken, dişi yiyecek bulma görevi üstlenir.
  •  2009 yılında Avustralya’da bir penguen kolonisini yırtıcılardan korumak için keskin nişancılar görevlendirilmiştir.
  •  ABD vatandaşlarının penguen yemesi yasaktır.
  •  Penguenler etçil hayvanlardır, balık, kalamar, karides, yengeç gibi deniz canlıları ile beslenirler.
  •  2008 yılında Norveç’te bir penguene şövalyelik unvanı verilmiştir.
  •  İmparator penguenleri 500 metreden daha derine kadar dalabilir ve sualtında 27 dakikaya kadar kalabilir.
  •  İmparator penguenleri en büyük penguenlerdir, boylarının uzunluğu 120 cm’ya kadar uzayabilir, en küçük penguen türü ise küçük mavi penguenlerdir, boyları ortalama 33 cm’dir.
  •  Penguenler deniz suyu içebilirler, çünkü gözlerinin çevresinde vücutlarındaki suda tuzu filtreleyen bir organ vardır.
  •  Gentoo penguenleri suda saatte 35 kilometre hıza kadar ulaşabilir.
  •  Çoğu penguen türü tek eşlidir.