Cape yağmur kurbağası; Güney Afrika’da görülen bir türdür.

Güney Afrika’da yaşayan bu hayvanlar, türünün en sevimli hayvanları olarak anılıyor. Kimisi bu hayvanları sevimli, kimisi de çirkin buluyor.

PUSLU VE NEMLİ KOŞULLARDA GÖRÜLÜR

Cape yağmur kurbağası; Brevicipitidae familyasına aittir. Bu kurbağalar 45mm uzunluğa kadar ulaşabilir. Puslu ve nemli koşullarda görülür.

KÜÇÜK BÖCEKLERLE BESLENİR

Bu hayvanlar solucanlarla ve küçük böceklerle beslenir. Kalın ve güçlü bacakları vardır. Bu sayede toprağı kazar ve kendisini gömer. Ancak yüzemezler ve suya konulunca boğulurlar.

International Union for Conservation of Nature (IUCN) tarafından tehlikeli türler arasında alınan bu hayvanlar, kentsel yayılma ve tarımı da tehdit eder.